Gözlük mü Lens mi ?
01.09.2023

Gözlük mü Lens mi ?

Görme kusurlarınız var ancak gözlük mü yoksa lens mi kullanmanız gerektiği konusunda kararsızsanız bu yazımız size gözlük ve lens tercihinizde yardımcı olacaktır. Görme bozukluğu olan kişiler öncelkle gözlük kullanmaya başlayarak  bir süre avantajlarını ve dez avantajlarını deneyimlerler ve belli bir süreden sonra kontakt lens kullanımı ile ilgili araştrma yapmaya başlarlar.. Öncelikle her ikisinin de avantaj ve dezavantajları konusunda bilgi sahibi olmak kullanıcı için en uygun seçimi yapmasına olanak tanır..

Miyop ya da  Hipermetrop hastaları için gözlük kullanmak zahmetli ve maliyetli olsa da presbiyopi hastaları için  bu çok daha zahmetlidir.. Uzak nesneler için uzak gözlüğü yakın nesneler için yakın gözlüğünü takıp sürekli bu durumu tekrarlaması gereklidir. Oysa günümüzde birçok multifokal lens markaları mevcut. Bu lensler sayesinde uzak ve yakını görememe kusurlarını tek bir lens ortadan kaldırıyor. Ayrıca gözlükleri uykudan önce çıkartmak gerekmektedir.  Göz rahatsızlığı olanlar için bazı özel lensler vardır. Bu lenslerin gece gözde kalabiliyor olması ise oldukça konforludur. Ayrıca yaşam kalitenizi de olumlu etkiler.

 

Gözlük Kullanmanın Avantajları;

  • Gözlük kullanımının pratik ve kolay alışılıyor olması
  • Aksesuar olarak kullanıldığı için güvenilir ve risk oluşturmuyor olması.
  • Üretiminin ucuz, bakımının kolay olması.
 

Dezavantajları;

  • Sportif faaliyetlerinizde gözlük kullanmanız oldukça zordur. Örneğin voleybol, basketbol, futbol vb.
  • Gözlük takmak görme kusurunu iyileştirmez. Sadece görme ve yaşam kalitenizi artırır.
  • Özellikle kış mevsiminde yaşanan buhar sorunu nedeniyle sürekli temizlemek gereklidir.
  • Yakın ve uzağı görememe sorunu yaşayan hastalar birden fazla gözlük kullanmak zorunda kalırlar. Bu da hem yaşam kalitesini hem de zamanını olumsuz etkiler.
 

Kontakt lens kullanmanın Avantajları;

  • Lensler gözün direk üzerinden düzeltme yaptıklarından çevresel kısımlardaki görme bozukluklarını azaltır.
  • Keratakonus rahatsızlıgı olan hastalar, kontakt lenslerle sıklıkla iyi bir görme elde ederler.
  • Kontakt lenslerin sporcular ve özel iş gereksinimleri olanlar için de oldukça avantajları bulunmaktadır. Estetik ve rahat hareket edebilme açısından kontakt lensler daha kullanışlıdır.
  • Torik ve multifokal lenslerin çıkması ile birlikte daha fazla hastaya hitap edebilmesi
  • Günlük kullan-at lenslerin ortaya çıkması ile birlikte temizleme sorunu olmadan daha kullanışlı olması.
 

Dezavantajları;

  • Gözlüklere göre biraz daha masraflıdır. Ancak günümüzde daha hesaplı kontakt lensler de piyasada bulunmaktadır.
  • Kontakt lens kullanımının temizliğine çok dikkat etmek gereklidir. Düzenli olarak dezenfekte edilmelidir.
  • Yeni kullanmaya başlayanlar için alışma süresi olabilir. Takıp çıkarma konusunda alışıncaya kadar belirli bir süre gerekebilir.

 

Blog Son Eklenenler
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Lazer Göz Ameliyatı Fiyatları 2024
Göz sağlığı, yaşam kalitesini doğrudan etkileyen önemli bir konudur. Görme kusurları, günlük yaşamı olumsuz etkileyebilecek problemler arasında yer alır. Miyop, hipermetrop, astigmat gibi göz bozuklukları, gözlük ya da kontakt lens kullanımını gerektirebilir.
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz Çapaklanması Nedir ve Nasıl Geçer
Göz çapaklanması her yaştan kişinin hayatında en az bir kez olsun yaşadığı yaygın bir durumdur. Bebeklikten itibaren görülmeye başlayan bu durum, gözde normal dışında aşırı çapaklanma olarak tanımlanabilir.
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz Sağlığınıza İyi Gelen Hoya Gözlük Camları
Göz sağlığı, genel sağlığımızın önemli bir parçasıdır. Modern yaşam tarzımızda, gözlerimizi korumak her zaman daha önemli bir hal aldı. Birçok kişi, uzun saatler boyunca dijital ekranlara maruz kaldığı için göz sağlığı sorunlarıyla karşılaşmaktadır. Hoya gözlük camları ise bu sorunları en aza indirerek göz sağlığınıza önemli bir katkı sağlar.
No Touch Lazer Nedir?
No Touch Lazer Nedir?
Gözdeki miyopi ve astigmatizma gibi kırma kusurlarının tedavisinde etkili bir yöntem olan excimer lazer, gözün en ön tarafında bulunan saydam dokumuz olan kornea üzerinde işlem yaparak gözdeki kusurları düzelten bir teknolojidir.
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Göz Kapağı Şişmesi Neden Olur ve Nasıl Geçer?
Göz kapağı şişmesi yaygın bir durumdur ve çoğu yaştan kişide görülebilir. Genelde göz kapağı ile ilgili bölgede meydana gelen bir sorun olan göz kapağı şişmesi, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir. Bu durum genellikle iltihaplanma, yaralanma, alerjik madde maruziyeti veya darbe gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkabilir.
Renk Körlüğü Testi Nedir?
Renk Körlüğü Testi Nedir?
Renk körlüğü testi, kişinin renkleri algılama yeteneğini değerlendirmek için yapılan bir testtir. Bu test, gözdeki koni hücrelerinin işlevini ve renk algısındaki herhangi bir eksikliği veya bozukluğu belirlemek için kullanılır.
Retina Nedir?
Retina Nedir?
Gözlerimiz, dünyayı algılamamızı sağlayan en önemli duyu organlarımızdan biridir. Görme mucizesinin arkasında isperiferalk bir sistem yatar. Bu sistemin en önemli parçalarından biri de retinadır.
20-20-20 Kuralı Nedir?
20-20-20 Kuralı Nedir?
Teknolojinin gelişmesi ve dijital ekranların günlük hayatımızdaki yeri arttıkça, göz yorgunluğu ve kuruluğu gibi göz problemleri de artış göstermektedir. Özellikle bilgisayar, tablet ve telefon gibi ekranlara uzun süre bakmak, göz kaslarının sürekli olarak yakın mesafelere odaklanmasına neden olur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.