Lens ile Havuza / Denize Girilir mi ?
03.09.2023

Lens ile Havuza / Denize Girilir mi ?

Yaz aylarına girmemiz ile birlikte malum tatil sezonu da açılıyor. Sıcak havaların etkisiyle deniz ya da havuza girme ihtiyacı duyuyoruz. Ancak kontakt lens kullananların aklında lens ile havuza girip giremeyeceği konusunda soru işaretleri yer alıyor. Gireceğiniz deniz ya da havuz suyu ne kadar temiz olursa olsun göz sağlığınız açısından lens ile denize girmek doktorların önermediği bir durumdur. Suyun gözünüze temas etmesiyle birlikte kısa süreli de olsa görme bozukluğu yaşayabilirsiniz.

Kontakt lens kullananlar lensleri ile denize ya da havuza girmemelidir. Çünkü kontakt lens gözünüze yapışmaz. Günlük kullanımda lens gözünüzden düşmezken, su ile temas ettiği takdirde aşırı basınç ile gözünüzden düşebilir ve kaybolabilir. Tabi işin bir de göz sağlığı açısından zararlı olan kısmı var. Sudaki bakteri virüs ve mantarlar lensinize temas ederek keratit göz enfeksiyonlarına sebep olabilir. Havuz suyu bulaşan lensler dezekfekte edilerek tekrar kullanılmamalı ve atılmalıdır.

Lens kullanma zorunluluğu olanlar yüzerken su geçirmeyen gözlük tercih edebilirler. Bilinçsizce yapılan hatalar gözünüze kalıcı zararlar verebilir. Bu nedenle kontakt lens dezenfekte ve kullanımı konusunda bilinçli hareket etmek oldukça önemlidir. 

 

İlginizi Çekebilir: 3 Adımda Kontakt Lens Temizliği Nasıl Yapılır?

Blog Son Eklenenler
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG lazer, göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan en etkili lazer türlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle oftalmoloji alanında sıkça başvurulan bu teknik, katarakt ameliyatı sonrası oluşan bulanıklığın giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Katarakt ameliyatı sonrasında, bazı hastalarda "sekonder katarakt" olarak adlandırılan ve lens kapsülünün arka kısmında bulanıklık meydana gelebilir.
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme alanı testi, göz hastalıklarının tespit ve ilerlemesinin takibinde önemli bir rol oynayan bir tanı yöntemidir. Göz sağlığının korunması ve olası hastalıkların erken teşhisi için rutin olarak kullanılmaktadır.
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi, gözde bulunan vitreus adı verilen jelimsi maddenin cerrahi olarak çıkarıldığı bir ameliyattır.
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen gözlük camı, gözlük kullanan herkes için can sıkıcı bir durumdur. Gözlüklerin günlük yaşamda sağladığı konfor ve netlik, zamanla meydana gelen çiziklerle tehdit altına girebilir. Çiziklerin gözlüklerin görüş kalitesini olumsuz etkilemesi, özellikle de yüksek numaralı camlarda daha belirgin hale gelir.
Dinlendirici Gözlük Ne İşe Yarar?
Dinlendirici Gözlük Ne İşe Yarar?
Günlük yaşamda uzun süre dijital ekranlara maruz kalmak, okuma gibi göz yorgunluğunu artıran aktiviteler, gözlerde rahatsızlık ve yorgunluk hissine neden olabilir. Bu tür durumlarda gözlerin daha az zorlanmasını sağlayan dinlendirici gözlükler devreye girer.
Vitreus Nedir?
Vitreus Nedir?
Vitreus, Latince bir kelime olup Türkçe'de "cam gibi" ya da "camsı" anlamına gelir. İnsan ve omurgalı canlılarda, retina ile lens arasında bulunan boşluğu dolduran berrak jel, vitreus olarak adlandırılır.
Çocuklar Kaç Yaşında Kontak Lens Kullanabilir?
Çocuklar Kaç Yaşında Kontak Lens Kullanabilir?
Çocuklar için kontak lens kullanımı, son yıllarda ebeveynler arasında giderek daha fazla tartışılan bir konu haline gelmiştir.
Renkli Lens Gözde Kaç Saat Durmalı?
Renkli Lens Gözde Kaç Saat Durmalı?
Renkli lensler, estetik ve moda dünyasında giderek daha fazla ilgi gören bir trend haline gelmiştir. Göz rengini geçici olarak değiştirme imkanı sunan lensler, kullanıcılarına farklı bir görünüm kazandırmakta ve tarzlarını ifade etmelerine yardımcı olmaktadır.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.