Prostetik Lensler Hangi Göz Problemlerinde Kullanılır?
04.09.2023

Prostetik Lensler Hangi Göz Problemlerinde Kullanılır?

Prostetik lensler daha doğru ifadeyle prostetik kontakt lensler genelde renkli lensler olarak bilinirler. Prostetik lensler kornea zedelenmesi, göz yaralanmaları, kireç patlaması gibi sebeplerle gözde oluşan hasar sonrasında estetik amaçlı kullanılan lenslerdir. Bunların yanı sıra gözlerin renk tonlarında farklılık varsa gözleri aynı renk olarak göstertmek içinde kullanılabilir.

 

Görme yetisini kaybetmiş olan gözlerde optik alan mevcut değildir sadece kozmetik için renkli olarak üretilir. Görme yetisini kaybetmemiş olan gözler kullanılan prostetik lensler ise iç bölümü şeffaf veya göz bozukluğu varsa numaralı, dışı ise renkli olarak şekilde üretilir. Prostetik kontakt lensler kişiye özel olarak üretilir ve isteğe bağlı olarak renkli şekilde üretilir. İnternette prostetik lens fiyatları ve prostetik lens nedir olarak aratılma sayısı oldukça fazladır. Bu da prostetik lenslerin çokça tercih edildiği anlamına gelmektedir. Göz sağlığı veya sadece estetik olarak kullanılan prostetik lensler üretimden direkt olarak müşteriye ulaşmak üzere özel olarak üretilmektedir. Prostetik kontakt lensler insanların estetik olarak görünüşlerini değiştiren ve kullanıcının memnun olmasına, görünüşünden mutluluk duymasına yarayan önemli bir araçtır.

 

Prostetik Lens Nedir?

Prostetik lens nedir soruları prostetik lenslerin en çok merak edilen başlıklarından biridir. Prostetik lens kişiye özel üretilen özel üretim lenslerdir. Bireylerin çeşitli sebeplerle gözlerinde oluşan estetik olmayan görüntüleri düzeltmek amacıyla veya sadece estetik olarak göz renklerini değiştirmek isteyen bireylerin tercih ettiği ve kullandığı lenslerdir.

 

Prostetik kontakt lensler isteğe bağlı olarak iç bölümü şeffaf veya numaralı olarak üretilebilen ve aynı zamanda göz bozukluklarını tedavi edebilen lenslerdir. Prostetik lens nedir aramalarında çokça bahsedilen prostetik kontakt lensler genellikle kozmetik olarak göz rengi değiştirmek amacıyla kullanıldığı yazılır. Prostetik lensler göz hasarlarından daha çok göz rengini değiştirmek isteyen ve estetik amaçla kullanmak isteyen insanlar tarafından tercih edilir.

 

Prostetik Lens Fiyatları

 

Prostetik lens fiyatları internet üzerinden prostetik lenslerle ilgili en çok aratılan başlıklar arasında gelir. Prostetik lens fiyatları istediğiniz lensin kalitesine, özelliklerine, kullanım zamanına göre değişiklik gösterebilir. Kişiye özel olarak üretilen prostetik kontakt lensler dereceli olarak kişiye özel üretildiği için prostetik lens fiyatları farklı olabilir.

 

Prostetik lens fiyatları lensinizde isteyeceğiniz özelliklere göre farklı fiyatlarda olabilir. Örneğin kullanacağınız lens derecesiz yani optik özelliği olmayan lens ise farklı fiyat optik özelliği olan dereceli lens ise farklı fiyatla karşılaşabilirsiniz. Yine aynı şekilde lensin özel renkli olması durumunda hem optik özellikli hem özel renkli olan lensler için farklı fiyatlar, optik özellikli olmayan derecesiz özel rengi olmayan lensler için farklı fiyatlar alabilirsiniz. Prostetik lensleri standart renkler dışında isteğinize uygun farklı renklerle kullanabilirsiniz ve bu lenslere yine optik özellikler ekleterek dereceli lens olarak kullanabilirsiniz. Bu ve bunun gibi durumlarda prostetik lens fiyatları farklı olacaktır. Kullanımınıza ve isteğinize uygun lenslerin fiyatları size göre değişiklik gösterecektir. İnternet üzerinden veya optik mağazalarından prostetik lens fiyatlarını öğrenebilir ve almak istemeniz halinde kendinize özel sipariş verebilirsiniz.

 

 

Prostetik Kontakt Lens Bakımı Nasıl Yapılır?

 

Prostetik kontakt lensler çoğunlukla kozmetik amaçla kullanılsa da gözle direkt temasta olduğu için ve göz yapısının özellikle mikrop kapmalarına yatkın olmasından dolayı prostetik kontakt lenslerin bakımı çok önemlidir. Gün içerisinde göz yaşlarından kaynaklanan birikintiler, farklı lipit tortullar ve zararlı bakteriler gibi nedenlerle lensin yüzeyi kaplanmış olur bu yüzden prostetik kontakt lensin hijyen ve sağlıklı kullanım için günlük olarak temizlenmesi gerekir.

 

Lens kullanırken, lens bakım malzemelerinin hep elinizin altında kolay ulaşılabilecek şekilde saklanması ve taşınması çok önemlidir. Planlı olmayan ani gelişen yolculuklarda, kendi evinizde kalamama gibi durumlarda kolayca ulaşabilmek ve standart bakımları eksiksiz yapabilmek adına lens bakım malzemelerinin kolay ulaşılabilir olması işinize çok yarayacaktır. Prostetik kontakt lensin bakımları ışıklandırması iyi olan ve görüşün temiz olan bir yerde yapılması lense daha dikkatli bakım yapılmasına olanak sağlayacaktır.

 

Prostetik kontakt lensin hammadde malzemesine göre seçilecek en uygun solüsyonla bakımının yapılması gerekmektedir. Mesela hidrojel malzeme ile üretilmiş bir kontakt lens ile silikon bir malzemeyle üretilmiş kontakt lensin solüsyonları aynı olmayacağından dolayı solüsyon seçimi lens sağlığı açısından dikkat edilmesi gereken kritik noktalardan biridir. Bakımı yapılan lens saklama kabına konduktan sonra lenslerin solüsyon içerisine tamamen battığından emin olunması gerekir.

 

Lenslerin saklama kabında en az 4 saat veya bir gece boyunca saklanması gerekir. Lensler kutudan her çıkarıldığında dezenfekte etmek tahrişe veya enfeksiyona neden olan mikroorganizmalara karşı koruma sağlar. Prostetik kontakt lensin günlük olarak yapılan bakımları hem lensin kullanım ömrünü arttıracak hem de iris kusurlu gözlerde çok sık olarak karşılaşılan komplikasyonların önüne geçmeye yardımcı olacaktır.

 

Lens bakımı yapılırken, kullanılırken ve gün içerisinden çıkarılıp takılırken ellerin temiz olması gerekir. Eller gün içerisinde en çok kirlenen bölgedir, göz ve lens ile direkt olarak sürekli temastadır. Bu nedenle göz sağlığı ve lens sağlığı için ellerin temiz olması çok önemlidir. Ellerin temiz olmaması sonucunda lens ile birlikte gözlerde oluşacak komplikasyonlar ciddi göz hasarlarına neden olabilir. Bunlardan kaçınmak ve göz sağlığını korumak için ellerin temizliğine çok dikkat edilmelidir. Eller gün içerisinde sıkça bol sabun ve suyla yıkanmalıdır. Lenslerin bakımı öncesinde ve çıkarıp takılırken de ellerin yıkanması çok önemlidir. Prostetik kontakt lensler estetik açıdan gözleri güzel gösterirken bakımlarında ve kullanımlarında yapılan dikkatsizlik sonucu hem sağlığı hem de estetik görünüşü olumsuz yönde etkileyebilir.

 

Prostetik Kontakt Lensler Nasıl Kullanılır?

 

Bu lensleri kullanmaya başlamadan önce prostetik lens nedir diye araştırma yapmak önemlidir. Prostetik lens kısaca şöyle açıklanabilir. Genellikle estetik olarak göz renklerini değiştirmek isteyen bireylerin tercih ettiği ve aynı zamanda dereceli olarak kullanılabilen ve göz hastalıklarını tedavi eden kişiye özel bir lenstir. Prostetik lens nedir cevabını aldıktan sonra lensi kullanma isteği devam ederse lens kullanımına başlanabilir.

 

Kullanıma başlamadan önce seçeceğiniz özelliklere sahip lensi göz doktorunun kontrolünde dereceli olarak kullanacaksanız kendi gözünüze gerekli olan derecede almanız gerekmektedir. Daha sonra göz renginizi değiştirmek istiyorsanız lenslerin hangi renkte olacağına karar vermeniz gerekmektedir. Bu kararları verdikten sonra lensinizi sipariş edebilir ve aldıktan sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.

 

Kontakt lensler kullanılırken dikkat edilmesi gereken çok önemli noktalar vardır. Lensler göze takılırken saklama kabından çıkarılır. Lensin iç yüzeyinin dışa dönmemiş olmasına dikkat edilir, dönmüşse düzeltilir. Daha sonra parmak yardımıyla göz kapağı kaşa doğru çekilir ve bir parmağın üzerine lens koyulur. Dikkatli ve hassas bir şekilde lens gözün üzerine yerleştirilir. Lensin gözün orta noktasına yerleştirildiğinden emin olunur. Lens yerleştirildikten sonra aşağıya doğru bakılarak lensin tam olarak yerine oturması sağlanır ve göz kapakları yavaşça bırakılır. Aynı işlem diğer lens için yapılır. İşlemler bittikten sonra gözlerin birkaç kez kırpılması lensin göze oturmasında bir sıkıntı olup olmadığını anlamak için gereklidir. Göz kırparken bir sorun hissedilmiyorsa lens sorunsuz bir şekilde takılmış demektir.

 

Lensleri çıkarırken ise önce eller bol su ve sabunla yıkanıp temizlendikten sonra işleme başlanır. Gözler yukarı doğru bakar ve bir parmakla göz kapağı yukarı doğru çekilir. Diğer parmakla alt göz kapağı aşağı doğru çekilir. Bunlar yapıldıktan sonra bir parmak lensin alt kenarına yerleştirilir. Lensi parmakla gözün renkli kısmından aşağıya doğru çektikten sonra parmaklar yardımıyla lens sıkıştırarak alınır. Bütün bu işlemler sırasında hem göz sağlığı hem de lens sağlığı için tırnakları kullanmamaya dikkat edilir. Bu kullanım teknikleriyle doğru biçimde kullanılan lenslerde bir sorunla karşılaşmadan uzun süreler boyunca lens kullanabilirsiniz. Lenslerin uzun süreler kullanımı uygun olsa da zamanla çevresel faktörlerle birlikte ne kadar dikkat edilirse edilsin kullanıma bağlı olarak bir ömürlerinin olduğu unutulmamalı ve buna dikkat edilerek kullanılmalıdır.

Blog Son Eklenenler
En Nadir Göz Rengi Hangisi?
En Nadir Göz Rengi Hangisi?
Dünyada milyonlarca insan bulunur ve bu bireylerin göz renkleri, genetik çeşitlilik ve çevresel etkenler tarafından belirlenir.
Göz Renkleri İsimleri
Göz Renkleri İsimleri
Göz renkleri, insan vücudunun ürettiği melanin miktarına bağlı olarak farklılık gösterir ve bu miktar, bireyin gözlerinin rengini belirler. Gözün göz bebeğini çevreleyen renkli kısmına bilimsel olarak iris denir.
Göz Rengi Nasıl Oluşur?
Göz Rengi Nasıl Oluşur?
Göz rengi, bireylerin fiziksel özelliklerinin en çok büyüleyen unsurlarından biridir ve özellikle ebeveynleri için çocuk gelişiminde önemli bir yer tutar.
Gözde Işık Çakması Nedir ve Neden Olur?
Gözde Işık Çakması Nedir ve Neden Olur?
Gözde ışık çakması, birçok bireyin yaşamında zaman zaman karşılaştığı gözlerin birinde ya da ikisinde aniden gelen bir görsel deneyimdir.
Göz Sulanması Neden Olur? Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz Sulanması Neden Olur? Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz sulanması, tıbbi ifade ile epifora olarak adlandırılan gözlerin normalden fazla gözyaşı üretmesi ya da gözyaşların olması gerektiği gibi akmaması sebebi ile meydana gelen durumdur.
Çocuklar İçin Ekran Süresi Ne Olmalı?
Çocuklar İçin Ekran Süresi Ne Olmalı?
Günümüz, teknoloji çağı olarak adlandırılan bir dönemde yaşıyoruz ve bu durum, çocukların hayatında önemli bir yer kaplıyor.
Göz Kanseri Nedir? Göz Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Göz Kanseri Nedir? Göz Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Göz kanseri, gözün içinde veya çevresinde meydana gelen, kitle yani tümör haline gelen anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesiyle karakterize edilen bir hastalıktır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz kapağı düşüklüğü, üst göz kapağının olması gerekenden daha aşağıda konumlanmasıyla karakterize edilen bir durumdur.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.