Yıllık Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?
04.09.2023

Yıllık Lens Kullanırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Lens günümüzde göz bozukluğu yaşayan bireyler için hayat kurtarıcı niteliktedir. Bu yüzden sıklıkla lens kullanılmaktadır. En uzun süreli kullanımı olan lens yıllık lens modelidir. Yıllık lenslerin adından da anlaşılacağı üzere 365 gün yani 1 yıl boyunca kullanım ömrü bulunmaktadır. Ancak kullanımında dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar bulunmaktadır. Bu unsurlara dikkat ettiğiniz zaman bir yıl boyunca yıllık lenslerinizi sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz.

Aynı zamanda yazımızda bahsettiğimiz konulara dikkat etmeniz sizin göz sağlığınızı koruyacaktır. Lenslerin kullanımına dikkat etmemeniz göz sağlığınızı direkt olarak etkileyecektir. Bu nedenle göz sağlığınızı korumak için mutlaka lens kullanımlarınızı dikkatli bir şekilde yapmanız gerekiyor.

1 yıllık lens kullanımı aslında çok uzun bir süredir. Bu nedenle 1 yıllık lens kullanımı yaparken diğer lenslere göre çok daha dikkatli olmanız gerekiyor. Öncelikle lenslerinizin temizliğine ve bakımını oldukça dikkat etmeniz gerekiyor. Bakımını yaparken az sonra bahsedeceğimiz maddeleri mutlaka göz önünde bulundurmalısınız.

Yıllık lens kullananlar aslında lens kullanımını bilen ve uzun yıllardır lens kullanımı yapan bireyler oluyor. Ancak az önce bahsettiğimiz gibi lens kullanımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenlere maalesef dikkat edilmiyor.

 

Yıllık Lens Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Maddeler Nelerdir?

Yıllık lens kullananların dikkat etmesi gereken bazı unsurlar bulunduğundan az önce bahsetmiştik. Yıllık lens kullanırken dikkat etmeniz gereken maddelerden bahsedelim. Renkli yıllık lens kullanımı yapan bireyler içinde bu maddeler geçerlidir.

 

Lens Kullanım Süresine Dikkat Edin

Lens kullanım süresine mutlaka dikkat etmeniz gerekiyor. Yıllık lenslerin kullanım süresi 1 yıldır. Yani 1 yıllık lens kullanımı ardından atılması gerekiyor. 1 yıllık lens kullanımı süresi ise lenslerin göze takılmasından itibaren başlamaktadır. Özellikle renkli yıllık lens kullanımında az kullanıldığı için kullanım süresine dikkat etmeden kullanıldığını görmekteyiz. Ancak yıllık lenslerin kullanımı göze takıldığında başladığı için kullanmasanız bile 1 yıl sonra atmak zorundasınız. Bir yıl sonra kullanım yaptığınız zaman gözde kaşınmaya, kızarıklığa hatta korneanın mikrop kapmasına neden olacaktır. Gözde kaşınmaya neden olması gözü kaşımanız durumunda lenslerin kaymasına neden olacaktır. Bu nedenle lens kullanım süresine dikkat ederek kullanım yapmanız gerekmektedir.

 

Lens Alırken Mutlaka Doktora Danışın

Lens alırken mutlaka bir uzmana danışmanız gerekiyor. Özellikle yıllık renkli lens alırken herhangi bir doktora danışılmamaktadır. Özellikle yıllık renkli lenslerin bakıldığı zaman kıyafete uygun olacak şekilde farklı renkleri herkesin dolabından vardır. Ancak numarasız lens kullansanız dahi mutlaka öncesinde bir doktora görünmeniz gerekiyor. Lenslerin gözünüze uygun olması kullanım rahatlığı açısından oldukça önemlidir.

 

Lens Temizliğine Mutlaka Dikkat Etmelisiniz

Lens kullanırken mutlaka ve mutlaka lens temizliğine önem göstermeniz gerekiyor. Lens temizliği günlük olarak yapılmalıdır. Renkli yıllık lenslerde de bu bakım gereklidir. Yıllık lens bakımlarını kullandığınız günün akşamı çıkarırken yapmanız gerekiyor. Peki, lens bakımını nasıl yapmalısınız anlatalım. Öncelikle lens bakımına başlamadan önce mutlaka ellerinizi yıkamanız gerekiyor. Gün içinde elleriniz farklı farklı yerlere değiyor. Bu noktalardan elinize mikroplar bulaşabiliyor. Bu nedenle lens temizliğine başlamadan önce mutlaka ellerinizi temizlemeniz gerekiyor. Ancak elinizi temizlerken yapısında alkol bulunan dezenfektan ve kolonya gibi temizlik ürünlerini kullanmamalısınız. Bu ürünler lenslerin yapısını bozacağı gibi gözünüze direkt olarak temas etmemesi gereken maddelerdir. Bu nedenle elinizi sabun ve bol su ile yıkayarak lens temizliğine başlayabilirsiniz.

Lens temizliğinde asla su kullanmamalısınız. Maalesef günümüzde lenslerin temizliğinde normal su kullanılmaktadır. Ancak yıllık lenslerde dâhil olmak üzere tüm lens çeşitlerinin özel lens solüsyonları ile lens temizliği yapılması gerekiyor. Özel lens solüsyonu hem lensleri temizler hem de göze en ufak bir zarar vermez. Bu yüzden lens kullanıyorsanız mutlaka ama mutlaka lens solüsyonu kullanmalısınız. Lens solüsyonu ile lenslerinizi birkaç defa yıkamanız temizlemenize yardımcı olacaktır. Lensleri kullanmadığınız zaman mutlaka lens kutusuna koymanız gerekiyor. Lens kutusunun içinde ise yine lensler için özel olarak üretilmiş olan solüsyonlar bulunmalıdır. Bu lens solüsyonlarını her gün değiştirmeniz faydalı olacaktır. Aynı zamanda lens kutularını da değiştirmeyi unutmayın. Lens kutusunun ömrü 1 ay civarıdır. Bu yüzden yıllık lenslerinizin lens kabını aylık olarak değiştirmeniz çok iyi olacaktır.

Lens temizliği ihmal edilmemesi gereken çok önemli bir konudur. Sadece 5 saat taktım veya sadece 6 saat taktım temizlemem gerekmiyor gibi bir düşünceye kapılmamanız gerekiyor. Yıllık lens kullananlar günlük olarak düzenli lens bakımlarını mutlaka atlamaması gerekmektedir.

 

Lens Solüsyonuna Dikkat Etmeniz Gerekiyor

Az önce lens temizliğini ve lens temizliğinde solüsyonun öneminden bahsetmiştik. Lens solüsyonlarının da yine belirli son kullanma tarihi olmaktadır. Son kullanma tarihine dikkat ederek lens solüsyonlarını kullanmanız gerekmektedir. Tarihi geçmiş olan lens solüsyonları lens temizliği yerine gözünüze zarar verecektir.

 

Yıllık Lensleri Gece Kullanmayın

Lenslerin gece mutlaka çıkarılması gerekiyor. Uyku sırasında lensin kullanılması lenste kaymalara neden olabilmektedir. Bu lens kaymaları önemli göz sorunlarına neden olacaktır. Bu sebeple yıllık lens kullananların mutlaka gece lenslerini çıkarıp lens kutusuna koyması gerekmektedir. Ancak buraya önemli bir not düşmek istiyoruz. Son zamanlar gece gözde kalabilen lensler üretilmiştir. Bu lensler gece gözde kalabildiği için gece uyurken lensleri çıkarmanıza gerek kalmayacaktır.

 

Yıllık Lens Kullanırken Denize Havuza Girmemeniz Gerekiyor

Lens kullanırken denize veya havuza kesinlikle girmemeniz gerekiyor. Havuzda bulunan klor ve denizde bulunan tuz lenslere zarar verecektir. Bu nedenle gözünüzde lens bulunurken denize veya havuza girmemeniz gerekiyor. Deniz ve havuz suyu lensinize zarar verecektir. Maalesef bu zararı lensinizi temizleyerek gideremezsiniz.

 

Yıllık Lens Kullanırken Sıcağa Maruz Bırakmamalısınız

Lensler sıcağa karşı dayanıklı değildir. Örneğin ateş yakarken veya yemek buharında lens takmanız lensin göz kapağınıza yapışmasına neden olacaktır. Sıcağa karşı direkt olarak maruz bırakmamanız lensin kullanımında oldukça önemlidir.

Lens Optik olarak en iyi yıllık lensleri size sunmaktayız. 1994 yılından beri tek işimiz lensler olmaktadır. Bu sayede size en uygun lensi en uygun fiyatlarla sunmaktayız. 1 yıllık lens kullanımı az bir süre değildir. Bu nedenle mutlaka işinde iyi olan lens satıcılarından lenslerinizi almanız gerekmektedir. Pek çok çeşit arasında size en uygun olan lensi web sitemiz üzerinden bulabilirsiniz. Yine web sitemiz üzerinden size uygun olan lensi hızlı bir şekilde sipariş verebilirsiniz. Yıllık lens almaya karar verdiyseniz mutlaka Lens Optik’i ziyaret edip avantajlı fiyatlarımızdan faydalanabilirsiniz.

Blog Son Eklenenler
Gözde Işık Çakması Nedir ve Neden Olur?
Gözde ışık çakması, birçok bireyin yaşamında zaman zaman karşılaştığı gözlerin birinde ya da ikisinde aniden gelen bir görsel deneyimdir.
Göz Sulanması Neden Olur? Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz Sulanması Neden Olur? Göz Sulanmasına Ne İyi Gelir?
Göz sulanması, tıbbi ifade ile epifora olarak adlandırılan gözlerin normalden fazla gözyaşı üretmesi ya da gözyaşların olması gerektiği gibi akmaması sebebi ile meydana gelen durumdur.
Çocuklar İçin Ekran Süresi Ne Olmalı?
Çocuklar İçin Ekran Süresi Ne Olmalı?
Günümüz, teknoloji çağı olarak adlandırılan bir dönemde yaşıyoruz ve bu durum, çocukların hayatında önemli bir yer kaplıyor.
Göz Kanseri Nedir? Göz Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Göz Kanseri Nedir? Göz Kanseri Belirtileri ve Tedavi Yöntemleri
Göz kanseri, gözün içinde veya çevresinde meydana gelen, kitle yani tümör haline gelen anormal hücrelerin kontrolsüz büyümesiyle karakterize edilen bir hastalıktır.
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz Kapağı Düşüklüğü Neden Olur?
Göz kapağı düşüklüğü, üst göz kapağının olması gerekenden daha aşağıda konumlanmasıyla karakterize edilen bir durumdur.
İLasik Nedir?
İLasik Nedir?
Görme kusurları, günlük yaşam kalitesini etkileyen önemli sağlık sorunları arasında yer alır. Gözlük ya da kontakt lens kullanımı, bu sorunlara geçici çözümler sunarken, kalıcı bir çözüm arayanlar için İLasik yöntemi dikkat çekmektedir.
Göz Travması Nedir?
Göz Travması Nedir?
Göz travması, günlük yaşantımızda karşılaşabileceğimiz ciddi sağlık sorunlarından biridir ve özellikle gençleri etkileyen bir durumdur. Çoğunluk olarak fiziksel aktiviteler sırasında veya kazalar sonucunda meydana gelen göz travmaları, gözün hassas yapısı nedeniyle ciddi sonuçlar doğurabilir.
Biofinity Lens: Konforlu ve Uzun Ömürlü Lensler
Biofinity Lens: Konforlu ve Uzun Ömürlü Lensler
Kontak lens kullanıcıları için göz sağlığı ve görüş kalitesi çok önemlidir. Biofinity lens, bu ihtiyaçları karşılamak için özel olarak tasarlandı. Bu lensler, nefes alabilme ve yüksek oksijen geçirgenliği sayesinde doğal ve rahat bir deneyim sunar.  
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.