Günlük Kullan At Lenslerin Avantajları
01.09.2023

Günlük Kullan At Lenslerin Avantajları

En Sağlıklı ve Güvenilir Lens: Günlük Kullan - At Lensler

Geçtiğimiz yüzyılda optik sektöründeki gelişmelerle birlikte kontakt lenslerde çok fazla ilerleme sağlanmıştır. Renkli veya şeffaf lensler, miyop (uzağı görememe), hipermetrop (yakını görememe), astigmat (bulanık görme) ve renk körlüğü için üretilen lensler, günlük, haftalık, aylık ve yıllık kullanımlı lensler gibi farklı kategorilerde çok fazla yumuşak lens çeşidi de böylece hayatımıza girmiştir.

Göz sağlığımızı korumak için lensin günlük, haftalık, aylık veya yıllık mı seçilmesi gerektiği en önemli noktalardan biridir. Dijital cihazların hayatımızın bir parçası haline gelmesi ile dijital ekranlara uzun süre bakmanın göz sağlığını olumsuz etkilediği bilinir. Bilgisayar, cep telefonu ve tablet gibi dijital cihazların kullanımının gittikçe artmasının dışında, iş hayatı ve sosyal hayatın yoğun olması sebebiyle göz sağlığımızı korumak artık daha zorlaşmıştır.

Yıllık, aylık ve haftalık olan yumuşak lenslerin en son üyesi günlük lenslerdir. Günlük lensler “kullan-at” lensler olarak bilinir. Her gün yeni bir çift lens açılır, gün sonunda ise gözden çıkartılıp atılır. Örneğin aylık lenslerin 1 kutusunda 3 çift lens bulunur ve 1 kutu aslında 3 aylıktır. Açılan bir çift lens, 1. ayın sonunda atılarak 2. ay yeni bir çift lense geçilir. Günlük lens ise ertesi gün tekrar kullanılmaz ve tekrar kullanılmak üzere saklanmaz. 1 kutuda genellikle 30 blister bulunur. Her blister ise 1 adet lens içerir. İki gözünüz de aynı derecede ise 1 kutu lens 15 günlük kullanımı karşılar. 1 kutuda 90 blister bulunan markalar da piyasada mevcuttur.

Günlük lensler her gün yenisi kullanıldığı ve kullanıldıktan sonra atıldığı için her zaman daha güvenilir ve sağlıklıdır. İş yoğunluğu, okul hayatı ve sosyal hayatın getirdiği artan yük ile birlikte, dikkat edilmesi gereken lens bakım kurallarına karşı hassasiyetin azalması, günlük lenslere olan ilgiyi arttırmaktadır. Şimdi günlük kullan-at lenslerin hangi avantajları beraberinde getirdiğine bakalım.

Günlük Kullan-At Lenslerin 4 Avantajı

Günlük Kullan - at Lensler Temizlik Gerektirmez.

Aylık lensler gözden çıkarıldıktan sonra lens solüsyonu kullanılarak “ov-yıka” metodu ile temizlenir. Daha sonra saklamak üzere içinde lens solüsyonu bulunan saklama kabına konur. İşte bu temizleme ve saklama aşaması, günlük lenslerde yoktur. Günlük kullan-at lenslerin en önemli avantajı lens bakımına ayrılacak olan bu zamanın ortadan kalkmasıdır. Günlük kullan-at lensler açıldıktan sonra göze takılır, gün bitiminde çıkartılarak atılır.

Günlük Kullan - at Lensler Daha Hijyenik bir Kullanım Sağlar.

Aylık lens kullanırken lens bakımı tam olarak yapılsa bile mikrobiyal kontaminasyon riski bulunur. Günlük kullan-at lensler, aynı aylık lensler gibi ilk blister ambalajında iken sterildir. Günlük lenslerin kullanıldıktan sonra atılıp ertesi gün yeni lensin kullanılması kontaminasyon riskini azaltır. Aynı lensin defalarca kullanılmaması nedeniyle, lens yüzeyinde normalde gözle görülemeyen kozmetik madde, toz veya protein gibi birikintilerin oluşma riski azalır. Böylece günlük lensler daha hijyenik bir kullanım sağlar.

 

Aşağıda yer alan Günlük Kullan At Lens videosu size yardımcı olabilir.

Günlük Kullan - at Lensler Daha Konforlu ve Sağlıklıdır.

Genel olarak lensler için ideal olanı, lensin yüksek su içeriği ve oksijen geçirgenliğine sahip olmasıdır. Günlük kullan-at lenslerin su içeriğinin, aylık lenslerin yaklaşık olarak iki katı olduğunu rahatlıkla görebiliriz. Oksijen geçirgenliği de günlük kullan-at lenslerde, aylık lenslere kıyasla daha yüksektir. Lenslerde su oranı ve oksijen geçirgenliğinin yüksekliği, göz kuruluğu problemi yaşayan kullanıcılar açısından önemlidir. Böylece yanma, batma ve kızarıklık oluşma olasılığı daha azaltılarak, konfor sağlanmış olur.

Günlük Kullan - at Lens, Lens Solüsyonu İhtiyacını Ortadan Kaldırır.

Günlük kullan-at lensler; saklanmadığı ve temizlik gerektirmediği için solüsyon kullanımını gerektirmez. Böylece uygun lens solüsyonu aramaya gerek kalmaz ve özellikle seyahatlerde kullanım konforunu arttırır.

Hangi Göz Kusurlarında Günlük Kullan-At Lensler Kullanılabilir?

Günlük kullan-at lensler pek çok farklı göz kusuru için kullanılabilir. Günlük lensler piyasada;

  • Miyop lensler (uzağı net olarak görememe için üretilen lensler),
  • Astigmat lensler (bulanık görme için üretilen lensler),
  • Hipermetrop lensler (yakını net olarak görememe için üretilen lensler),
  • Multifocal lensler (uzak ve yakın görememe için üretilen lensler) olarak bulunabilir.

En hassas organlarımızdan biri olan gözümüzü ilgilendiren her konuda en iyi, en sağlıklı ve en güvenli kararları vermemiz gerekir. Bütün bu avantajları ve farklı göz kusurlarına özel üretilen çeşitleri ile günlük kullan-at lensler, hayatınızın her anında kullanabileceğiniz en güvenilir ve sağlıklı lenslerdir.

Unutmayın #mucizelergörmeyedeğer.

 

İlginizi Çekebilir: Gündelik Hayatta Kontakt Lens Kullanımı

Blog Son Eklenenler
Argon Lazer Nedir?
Argon Lazer Nedir?
Argon lazer, tıpta ve özellikle oftalmolojide yaygın olarak kullanılan bir lazer teknolojisidir. Gözdeki iç dokuları fotokoagülasyon yöntemi kullanarak tedavi etme amacı taşır. Fotokoagülasyon, lazer ışığını kullanarak hedeflenen dokularda küçük yanıklar oluşturarak istenmeyen veya zarar görmüş dokuları yok etme işlemidir.
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG Lazer Kapsülotomi ve İridotomi Nedir?
YAG lazer, göz hastalıklarının tedavisinde kullanılan en etkili lazer türlerinden biri olarak öne çıkmaktadır. Özellikle oftalmoloji alanında sıkça başvurulan bu teknik, katarakt ameliyatı sonrası oluşan bulanıklığın giderilmesinde önemli bir rol oynamaktadır. Katarakt ameliyatı sonrasında, bazı hastalarda "sekonder katarakt" olarak adlandırılan ve lens kapsülünün arka kısmında bulanıklık meydana gelebilir.
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme Alanı Testi Nedir?
Görme alanı testi, göz hastalıklarının tespit ve ilerlemesinin takibinde önemli bir rol oynayan bir tanı yöntemidir. Göz sağlığının korunması ve olası hastalıkların erken teşhisi için rutin olarak kullanılmaktadır.
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi Nedir, Hangi Durumlarda Yapılır?
Vitrektomi, gözde bulunan vitreus adı verilen jelimsi maddenin cerrahi olarak çıkarıldığı bir ameliyattır.
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen Gözlük Camı Nasıl Düzelir?
Çizilen gözlük camı, gözlük kullanan herkes için can sıkıcı bir durumdur. Gözlüklerin günlük yaşamda sağladığı konfor ve netlik, zamanla meydana gelen çiziklerle tehdit altına girebilir. Çiziklerin gözlüklerin görüş kalitesini olumsuz etkilemesi, özellikle de yüksek numaralı camlarda daha belirgin hale gelir.
Dinlendirici Gözlük Ne İşe Yarar?
Dinlendirici Gözlük Ne İşe Yarar?
Günlük yaşamda uzun süre dijital ekranlara maruz kalmak, okuma gibi göz yorgunluğunu artıran aktiviteler, gözlerde rahatsızlık ve yorgunluk hissine neden olabilir. Bu tür durumlarda gözlerin daha az zorlanmasını sağlayan dinlendirici gözlükler devreye girer.
Vitreus Nedir?
Vitreus Nedir?
Vitreus, Latince bir kelime olup Türkçe'de "cam gibi" ya da "camsı" anlamına gelir. İnsan ve omurgalı canlılarda, retina ile lens arasında bulunan boşluğu dolduran berrak jel, vitreus olarak adlandırılır.
Çocuklar Kaç Yaşında Kontak Lens Kullanabilir?
Çocuklar Kaç Yaşında Kontak Lens Kullanabilir?
Çocuklar için kontak lens kullanımı, son yıllarda ebeveynler arasında giderek daha fazla tartışılan bir konu haline gelmiştir.
T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.